Conservatie

Stralenschildpad

$ 5,900 gedoneerd door Herpetofauna
2010 - 2013 Looptijd

De Stralenschildpad (Astrochelys radiata) is momenteel één van de meest bedreigde schildpadsoorten ter wereld en komt enkel voor in de bossen van Madagaskar. De IUCN heeft de soort inmiddels als kritisch bedreigd geclassificeerd. De grootste bedreigingen zijn de stroperij en de illegale dierenhandel. Omdat er veel kap plaats vindt zijn er inmiddels projecten opgestart om te proberen het leefgebied van de Stralenschildpad te behouden. Zonder ingrijpen zal deze schildpaddensoort vrijwel zeker binnen de komende 20 jaar uitsterven.
Het Species Protection Project is een initiatief van de WCS (World Conservation Society) en de TSA (Turtle Survival Alliance).

Dankzij de donaties van Stichting Herpetofauna is de logistiek aangaande het kweekstation op Madagascar in volle gang en kunnen er meer en meer dieren worden ondergebracht op deze plek. Op deze manier wordt geprobeerd het voortbestaan van ALLE soorten schildpadden in Madagascar te waarborgen voor de toekomst. Dit project is tot stand gekomen dankzij de inzet van de TSA.

Onze donatie is door een anonieme gift derdubbeld.