Conservatie
Arubaanse ratelslang

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Arubaanse ratelslang

$ 1,785 gedoneerd door Herpetofauna
2009 - 2011 Looptijd

De Arubaanse ratelslang (Crotalus durissus unicolor) is endemisch voor Aruba, wat inhoudt dat deze soort nergens anders ter wereld voorkomt en daardoor erg gevoelig is voor het verlies van natuurlijk leefgebied. Ook is de soort de laatste jaren erg onder druk komen te staan vanwege de concurrentie van geïntroduceerde soorten zoals de boa constrictor.

Momenteel is het leefgebied van deze soort uitgeroepen tot nationaal park, maar er zal een langdurig kweekproject noodzakelijk zijn voor de herintroductie van de dieren in het leefgebied. De start voor dit project wordt gemaakt met samenwerking van het Arikok Nationaal Park en de Toledo Zoo in Ohio.

Met trots kunnen we vertellen dat de donatie van Stichting Herpetofauna onder andere is gebruikt voor de ontwikkeling van een educatieve display en voor huisvestingen in de centrale bezoekersruimte van het Arikok nationaal park. In deze ruimte wordt onder andere de Arubaanse ratelslang getoond en uitleg gegeven over het belang van het voortbestaan van dit bijzondere dier.